Kooperatív ingatlanközvetítés

Együtt, kockázatok nélkül
A Nyitva! Fesztivál keretében tulajdonosok és beköltözők kockázatok nélkül működhetnek együtt, hogy azt követően megalapozott döntést hozhassanak a folytatásról. A folyamatban mind az ideális helyiség, mind az ideális bérlő megtalálása közös munka eredménye.


Élmény, tapasztalat, láthatóság
A szervezők elsődleges célja, hogy mindenkinek nyereséget hozzon a fesztiválon való részvétel, függetlenül attól, hogy megtalálja-e végleges partnerét egy tulajdonos, vagy beköltöző személyében.
A projektek életreszóló élményt, tudást és új szakmai kapcsolatokat szerezhetnek, a tulajdonosok nagyobb láthatóságot ingatlanjuknak.

Kiknek szól?

Tulajdonosok
Üres budapesti üzletek tulajdonosai, akik a fesztivál keretében helykereső projekteket támogatnak egy hónapos ingyenes helyiséghasználattal. Cserébe lehetséges jövőbeli bérlőket ismerhetnek meg, üzletük az egy hónap alatt nyitva tart majd és kiadásának esélyei mérhetően nőnek.

Helykeresők
Ötletükkel jelentkeznek a fesztiválra, a továbbjutott projektek ingyenes tréningen vesznek rész és találkozhatnak üres üzletek tulajdonosaival. A tulajdonossal való egymásratalálást követően egy hónapig bérleti díj nélkül használják a helyiséget, és megtapasztalhatják egy saját üzlet fenntartásának előnyeit és kihívásait.

Missziónk
A tulajdonosok és beköltözők mellett a fesztivál egy harmadik szereplőnek is vitathatatlan nyereséget hoz: Budapestnek. Hiszünk benne, hogy az a város, ahol a lakosság használhatja és kihasználhatja a mellőzött erőforrásokat, egy fenntartható város, ahol teret kap a közösség, a tudás és a kreativitás.