Lakatlan

A KÉK 2012-ben indította a Lakatlan programot azzal céllal, hogy innovatív megoldásokat találjon az üres budapesti ingatlanok közösségi hasznosítására. Olyan kezdeményezéseket támogatunk, amelyek javítják a város társadalmi kohézióját, életminőségét és hozzájárulnak a helyi gazdaság élénkítéséhez. Őket kapcsoljuk össze ingatlantulajdonosokkal, akik helyiségüket, épületüket vagy telküket, illetve ezek környezetét a közösség bevonásával és energiáival kívánják felélénkíteni. Célunk mindenki számára előnyös együttműködések létrejöttét elősegíteni a fenntartható városfejlődés érdekében.

További információ: lakatlan.kek.org.hu

2014 - 2021

A Nyitva! Fesztivál az ingatlanközvetítés kooperatív módja. Kiadó budapesti üzlethelyiségekbe kiválasztott kreatív/üzletikezdeményezések költöznek be egy hónapra és teszik próbára ötletüket csökkentett kockázattal. Az üres üzletek ezáltal megmutathatják a bennük rejlő lehetőségeket, és kiadásuk esélye mérhetően nő.

A Nyitva! Fesztivál keretében tulajdonosok és beköltözők könnyebben működhetnek együtt, hogy azt követően megalapozott döntést hozhassanak a folytatásról. A folyamatban mind az ideális helyiség, mind az ideális bérlő megtalálása közös munka eredménye.

  1. Nyitva! Fesztivál: 2014. szeptember 19. – október 19.
  2. Nyitva! Fesztivál: 2016. április 1. – május 1.
  3. Nyitva x Erzsébetváros: 2021. november 5. – 30.

Ötletgazdák

  • Polyák Levente

  • Oravecz Júlia

  • Schanz Judit

Korábbi évek videói