Klauzál13 Könyvesbolt és Kortárs Galéria

Kategória: Kultúra

Cím:1072. Budapest, Klauzál tér 13.
Nyitvatartás: Hétfő-Szombat 10.00-18.00

Honlap: klauzal13.hu

Instagram/Facebook: @klauzal13

Bemutatkozás:

A kultúra több ágának együttélése, a műfaji sokszínűség jelenik meg a 2009 óta működő KLAUZÁL13 koncepciójában: kortárs kiállítások, irodalmi és egyéb kulturális események, beszélgetések, valamint az utóbbi évek legszínvonalasabb magyar és angol nyelvű kiadványai művészet, design, divat, film, fotó, gasztronómia témában. A kiállítótér a Vince Kiadó könyvkiadási hagyományaival összhangban a vizuális művészetek élő helyszínévé válik. A kortárs magyar képzőművészet mellett helyet kapnak az alkalmazott (design, fotó) műfajok és tágabb időkeretbe foglalható kultúrtörténeti kiállítások is.

 

Programok:

Harsány Patrícia az újratervezés témakörét járja körül a Re_Object című kiállításában, amely egész hónapban megtekinthető a Klauzál13-ban. A program ingyenesen látogatható.

Minden háztartásban felgyülemlik egy láthatatlan tárgyhalmaz. Az elhagyott tárgyak egyre növekvő száma arra utal, hogy ezeknek egy része – az életünk egykori alkatrészei – feleslegessé vált körülöttünk. Úgy is mondhatjuk, egyre növekszik a feleslegessé válás érzete.

Harsány Patrícia munkáiban ezzel a jelenséggel megy szembe. Az elhagyott tárgyak második, új életét teremti meg, így formálódnak a tárgytöredékek ékszerré.

A Re_Object sorozat darabjai az alkotó innovatív motivációjáról, életünk hasznosságának játékos kutatásáról és a tárgyi kultúránkon átívelő személyes énkereséséről szól.

A kiállítás kurátora: Cserpák Martin