SzurikátaLak egy hely, ahol mindent megtudhatsz a gyermekkori cukorbetegségről. A Nanoban keddenként (április 5., 12., 19. és 26. 9.00-12.00 óra) ingyen megméretheted a saját vércukorszintedet és egészségügyi szakemberektől, diabéteszes fiataloktól tudhatod meg, hogyan ismerheted fel, ha a Te gyermeked vagy unokád is érintett. A játékkuckóban mindeközben a  kicsik  orvosokká változhatnak, vizsgálhatják, gyógyítgathatják  Szuri Petit és  Katát, alapítványunk kabalaállatait, illetve kipróbálhatnak sok-sok orvosi eszközt.
Péntek délelőttönként az újbudai  diabétesz gyerekek bölcsis, ovis csoportjait és iskolai osztályait medikus hallgatók látogatják meg és tartanak számukra  az 1-es típusú diabéteszről és az egészséges táplálkozásról játékos foglalkozást vagy rendhagyó biológia órát. A pedagógusokat pedig az SE 1. számú Gyermekklinika szakemberei (diabetológusa, szakápolója és dietetikusa) várják személyes konzultációra, hogy még több ismerettel gazdagodhassanak a rájuk bízott diabétesz gyermek ellátásával kapcsolatban.
A Te gyermeked nem érintett a cukorbetegséggel? Nézz be hozzánk, hogy kiderüljön!
Érintettek vagytok, akkor gyertek el egy jó találkozásra és beszélgetésre a SzurikátaLAK-ba! A gyerekeknek különleges, diabmentes programokról a Nano gondoskodik.